Sabrina Soebhan2019-10-20T16:22:36+02:00
Sabrina, Soebha, yoga, yogi, corfu, steiger
Reisograaf, logo

SABRINA SOEBHAN

Sabrina Soebhan, reisblog, blogger, reizen, Andere Fotografie, Everything is Om
Neem contact op

SCHRIJVEN ALS RODE DRAAD

Al vanaf het moment dat ik kon schrijven, was me duidelijk dat ik hier ‘als ik later groot zou zijn’ iets mee zou willen doen. Ik zag mezelf stapels boeken publiceren, schrijven voor de krant of misschien wel werken voor de televisie.

Mijn jeugd was gevuld met het schrijven van korte verhalen, later gedichten en uiteindelijk blogs. Vanuit mijn liefde voor schrijven, ontstond een liefde voor de Nederlandse taal. Toen ik besloot om de havo niet af te maken en een MBO opleiding te volgen, stond vast dat ik een opleiding tot onderwijsassistent wilde volgen. Dit leek me een mooie basis voor een uiteindelijke studie tot docent Nederlands. Tijdens mijn stage op een basisschool ontdekte ik een nieuwe kant van mezelf. Lesgeven was me op het lijf geschreven en al snel kreeg ik een baan als groepsleerkracht. Het was dan ook een logische stap om uiteindelijk Pedagogiek te studeren.

Tijdens mijn studie Pedagogiek kwam mijn liefde voor schrijven weer boven. Ik kon mezelf verliezen in het schrijven van betogen en papers. Al snel begon ik met mijn blog ‘Eerlijk over opvoeden’.

EEN PERSOONLIJKE ZOEKTOCHT

Ik kwam op een kruispunt in mijn leven. Hoewel ik het goed voor elkaar had, miste ik een bepaalde mate van zingeving en voldoening. Ik gooide het roer om en vond een baan in het bedrijfsleven. Ook hier kon ik mijn draai niet vinden en nam een sabbatical.

Na 2 weken rondreizen in India, begon ik aan een opleiding tot yogadocent. Deze opleiding bracht me terug naar mezelf. Ik vond mijn rust, maar ook zingeving, nieuwe dromen en zelfvertrouwen. Terug in Nederland begon ik met mijn bedrijf Everything is Om. Inmiddels geef ik stressreductie trainingen binnen bedrijven, yogalessen op sportscholen en in yogastudio’s en begeleid ik yogavakanties. Dit combineer ik met bloggen over zingeving en een podcast kanaal waarvoor ik Inspirerende Nederlanders interview.

DE REIS GAAT VERDER

Na ruim 5 jaar ondernemen, begon het te kriebelen en wilde ik meer doen met schrijven. In gesprek met André ontstond het idee om samen een reisblog te starten. Reisograaf vormt het laatste stukje van mijn puzzel en het begin van een nieuwe reis. Ik hoop jullie allemaal te kunnen inspireren om de prachtige wereld om ons heen te ontdekken.

NIEUWSTE ARTIKELEN